Festivitatea deschiderii anului de instrucție pentru o nouă serie de soldați profesioniști s-a desfășurat, astăzi, în cadrul Centrului de instrucție pentru comunicații și tehnologia informației Craiova al școlii noastre.
La activitate au participat șeful Serviciului doctrină și instrucție din cadrul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, domnul colonel Laurențiu Irimia, locțiitorul comandantului Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, domnul locotenent colonel ing. dr. Vlad Vasile, conducerea și personalul centrului.
În cadrul manifestării au avut loc prezentarea drapelului de luptă,  alocuțiuni și defilarea militarilor.Pe parcursul programului de instruire, soldații profesioniști vor defășura activități specifice pregătirii militare generale și de specialitate în arma comunicații, tehnologia informațiilor și apărare cibernetică, își vor însuși cunoștiințele teoretice și își vor forma deprinderile practice necesare unui bun soldat.

Le dorim mult succes în cariera militară!

Emoția unui nou început de an școlar am trăit-o cu toții, în calitate de elev. E bucuria revederii colegilor și a profesorilor, e năzuința unui an cu rezultate mai bune la învățătură, împletită cu nostalgia după zilele lungi de vară și ușoara teamă de necunoscut.

Pentru elevii militari emoția unui început de an școlar vine însoțită cu asumare și determinare. Cei care aleg cariera militară își pun în slujba țării toată convingerea și priceperea pentru a deveni buni specialiști ai Armatei României. Ei sunt conștienți de momentele plăcute, dar și de cele mai dificile prin care vor trece pe parcursul anului de instruire.
La festivitatea organizată, astăzi, de Școala Militară de Maiștri Militari pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, alături de elevi, profesori și părinți au fost prezenți: domnul colonel Cristian Serescu, locțiitorul comandantului Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, domnul prefect Mircea Crețu, doamna viceprimar Corina Bokor, precum și reprezentați din Sistemul Național de Apărare și Ordine Publică.

Anul acesta elevii militari din anul II ai Programului de studii postliceale cu durata de 2 ani își vor desăvârși cunoștințele armei pe care și-au ales-o, în cadrul Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, sub îndrumarea profesorilor și instructorilor noștri.

Le dorim tuturor mult succes în noul an școlar cu rezultate frumoase la învățătură!

 "Deşteaptă-te române!, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, a fost cântat pentru prima dată oficial la 29 iulie 1848, la inițiativa domnitorului Știrbei Vodă, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.
Versurile imnului naţional aparţin poetului Andrei Mureşanu (1816-1863), iar
muzica a fost compusă de Anton Pann (1796-1854).

Ziua imnului naţional al României a fost instituită prin Legea nr. 99/1998 cu prilejul împlinirii unui secol și jumătate de la Revoluția Română din 1848.
Cu această ocazie, în fața Cercului Militar din municipiul Sibiu a fost organizată, astăzi, o ceremonie militară dedicată imnului național, acesta fiind considerat simbol național alături de drapel, stemă și sigiliu.

🇷🇴La mulți ani, România! La mulți ani imnului național!

#MApN #ArmataRomâniei
#ZiuaImnuluiNațional

©2023 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare