La data de 1 aprilie 1924 s-a înființat prima structură dedicată culturii și tradițiilor militare românești. Cu acest prilej, Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică a organizat o serie de manifestări dedicate acestei zile.

La Sala de Tradiții a Școlii de Instruire, elevii și cursanții noștri au avut bucuria să descopere o parte însemnată din istoria școlii și a armei comunicații, tehnologia informațiilor și apărare cibernetică.




Grație domnului profesor Ion Ciobanu, elevii și cursanții militari au aflat despre tainele armei transmisiuni, au putut observa echipamentele de comunicații, uniformele militare și arhiva de fotografii care stau drept mărturie incontestabilă a saltului tehnologic din ultimul secol și totodată, reprezintă dovada celor trăite de înaintașii noștri.

”Cunoscând istoria, eroii, tradiția ne facem mai sociabili, mai altruiști, mai iubitori de om și viață.”  (Nicolae Iorga)

În perioada 26-29.03.2024, la Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică (SICTIAC) s-a desfășurat Convocarea de specialitate cu subofițerii și maiștri militari de comandă din structurile subordonate Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii (CCI).
Activitatea a fost planificată și coordonată de subofițerul de comandă al Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, domnul plutonier adjutant principal Marius Budulică.
Gazdele activității au fost comandantul SICTIAC, colonel inginer Gheorghe Șerban și subofițerul de comandă al școlii, domnul plutonier adjutant principal Constantin Eparu.



La convocare au participat ca invitați subofițerul de comandă al Statului Major al Apărării, domnul plutonier adjutant principal Florea Sas, maistrul militar de comandă al Statului Major al Forțelor Navale, domnul maistru militar principal Marius Irimia și subofițerul de comandă al Statului Major al Forțelor Aeriene, domnul plutonier major Ionuț Enache.
Obiectivul convocării a fost realizarea bilanțului activității subofițerilor și maiștrilor militari de comandă ai unităților militare din CCI pe domeniile de responsabilitate, ordine și disciplină, instrucție și evoluția în carieră, precum și calitatea vieții și moralul personalului din aria de responsabilitate.
Activitatea s-a încheiat cu o vizită de lucru la Baza 42 Comunicații și Tehnologia Informației din Rășnov.

Când pasiunile pentru tehnologie și inovație sunt comune, plăcerea de a te instrui în acest domeniu devine o preocupare constantă.

Săptămâna aceasta, elevii Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică au participat la prezentări ale specialiștilor de la IXODRON despre tehnica IT&C.



IXODRON este o companie românească care a luat naștere din dorința de a promova în România tehnologii IT de ultimă generație și a crescut constant datorită profesionalismului și implicării experților în proiecte de securitate cibernetică, datacenter și infrastructură de rețea din mediul public și privat.

Colaborarea reprezintă o bună oportunitate pentru elevii Școlii de Instruire să-și dezvolte noi abilități și să acumuleze informații utile în domeniul IT.

©2024 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare